Je hebt een niche gekozen, je domeinnaam en hosting afgesloten, WordPress geïnstalleerd en ingesteld en een thema uitgekozen voor je website.

Nu wordt het tijd om bezig te gaan met SEO, oftewel Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt dit zoekmachineoptimalisatie genoemd.

Dit hoofdstuk is misschien wel een van de belangrijkste hoofdstukken van de Affiliate Marketing Revolutie, omdat deze stappen jou online succes gaan bepalen.

SEO inleiding

In deze eerste video krijg je een globale uitleg wat er nou precies belangrijk is om op je website te zetten. Omdat het nodig is om echt relevant te zijn voor Google zal je nauwgezet te werk moeten gaan. Het laten groeien van je website is niet veel werk, maar het moet wel gebeuren. Je wilt namelijk veel gratis bezoekers naar je website. Google beloont ervoor als je telkens nieuwe, goede kwaliteit op je website plaatst. Hoe je dit precies leert krijg je in de volgende video’s te zien.

SEO Principe

In deze video leer je een heel belangrijk principe over SEO. Het is namelijk belangrijk dat je teksten waardevol zijn. Zorg ervoor dat je bezoekers daadwerkelijk geholpen worden. Je leert in deze video precies hoe je dat doet. Het is niet moeilijk om ervoor te zorgen dat je je bezoekers helpt, zolang je er maar voor zorgt dat je het SEO principe toepast dat Jacko je leert in deze video.

Zoekwoorden vinden

Ondanks dat het belangrijk is om je bezoekers te helpen, wil je natuurlijk dat je website op relevante zoektermen gevonden wordt. Hierdoor ontvang je meer bezoekers en daarbij, als het goed is, meer commissies. Om goede zoekwoorden te vinden kun je gebruik maken van diverse tools. In deze video word je uitgelegd hoe je deze tools kunt gebruiken om relevante zoekwoorden te vinden. Het vinden van relevante zoekwoorden is niet heel erg moeilijk, als je eenmaal weet waar je moet zijn en hoe je de tools gebruikt.

Naast het gebruik maken van deze tools kun je ook gewoon gebruik maken van Google. Google is namelijk een zoekmachine die je ontzettend veel informatie geeft waar mensen op zoeken in hun zoekmachine. 

Het zoeken van de juiste zoekwoorden is een belangrijk onderdeel van SEO en van affiliate marketing. Wordt je beter in SEO, dan krijg je meer bezoekers via zoekmachines en ga je ook meer geld verdienen met affiliate marketing.

Lees ook deze Tips & Tricks om meer geld te verdienen met de Affiliate Marketing Revolutie.

SEO analyse

Nu je het belangrijkste SEO principe weet en ook hoe je goede zoekwoorden kunt vinden wordt het tijd om je berichten te gaan analyseren. Door je berichten te analyseren kun je erachter komen hoe goed je artikel geschikt is voor SEO. 

TIP: Zorg ervoor je berichten minstens 1000 woorden bevatten

Je leert in deze video hoe je op de juiste manier het focustrefwoord instelt en correct gebruik maakt van witruimtes en koppen. 

Vervolgens leer je de SEO-titel, de slug en metaschrijving van je berichten instellen. Dit is belangrijk, omdat Google deze weergeeft in de zoekresultaten.

Afbeeldingen SEO

Nu je je teksten hebt geoptimaliseerd, wordt het tijd om je artikel te optimaliseren met afbeeldingen. Door het toevoegen van afbeeldingen ziet je artikel er aantrekkelijk uit om te lezen. Ook hierdoor zal je hoger scoren in Google. 

Bij het toevoegen van afbeeldingen op je website komt meer kijken als je denkt. Je kunt namelijk niet zomaar afbeeldingen zoeken en Google en die op jouw website plaatsen, omdat je te maken hebt met auteursrechten. In deze video leer je waar je afbeeldingen vandaan kunt halen om te gebruiken op je website. Deze websites vind je bij de tools.

Nadat je weet waar je afbeeldingen vandaan kunt halen om te gebruiken, is het belangrijk dat je deze afbeeldingen optimaliseert voor het gebruik op het internet. Afbeeldingen van stockfoto website zijn vaak van zeer hoge kwaliteit. Hoge kwaliteit foto’s hebben vaak een grote bestandsgrootte. Deze zijn dus niet geschikt om te gebruiken op je website. In deze video leer je precies hoe je deze afbeeldingen optimaliseert, zodat je deze optimaal kunt gebruiken op je website.

Google is je vriend

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Het is daarom belangrijk om Google te vriend te houden. En dit is erg belangrijk. Google kan je ontzettend veel gratis bezoekers geven, die vervolgens producten aanschaffen waardoor jij commissies kunt scoren.

Hier zit ook een keerzijde aan. Houd jij Google niet te vriend, dan zal Google je straffen en je omlaag plaatsen in de zoekresultaten of zelf helemaal niet meer laten zien.

Zorg dus altijd dat je geen ‘illegale dingen’ doet.

Illegale SEO activiteiten

Er zijn bepaalde tactieken die je kunt gebruiken om snel te ranken in Google. 

DOE DEZE ABSOLUUT NIET!

Een aantal van deze activiteiten zijn: 

  • Artikelen stelen van andere websites
  • Zoekwoorden vullen (keyword stuffing)
  • Backlinks kopen
  • Lage kwaliteit ‘clickbait’ artikelen
  • Spammen in andermans blogreacties

Er zijn nog veel meer van deze tactieken. Mocht je op zoek zijn om te cheaten in Google onthoudt dan goed: Google is allen je vriend als je deze te vriend houdt. Door te cheaten houdt je Google absoluut niet te vriend en je zal hiervoor, uiteindelijk, gestraft worden.

Heb jij de Affiliate Marketing Revolutie al? Lees dan ook de Affiliate Marketing Tips & Tricks.

Wil je de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen, maar twijfel je nog? Lees dan ook de Affiliate Marketing Revolutie Review

Weten wat anderen vinden of de Affiliate Marketing Revolutie? Lees dan de ervaringen met de Affiliate Marketing Revolutie van anderen.

Ben jij overtuigd? Klik dan hieronder voor de kortingspagina!

Begin direct met geld verdienen!

Geef een reactie