Oké, je hebt alle video’s gekeken van de Affiliate Marketing Revolutie. Je hebt een niche gekozen en een domeinnaam aangevraagd. Je hosting is rond.  Je hebt de instructies volledig uitgevoerd en hebt inmiddels ook een website. Inmiddels heb je een eigen logo en al wat blogs geschreven. Je hebt jezelf geregistreerd bij PayPro.nl of DaisyCon, misschien zelfs bij beide.

Maar waar blijven die commissies nou?

De werkelijkheid is dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Google eens op een aantal zoektermen die te maken hebben met jou niche.  Kun je jezelf vinden? Op welke zoektermen heb je gezocht? Heb je deze zoektermen verwerkt in je content? Zo nee, dat weet je wat je te doen staat. Zo ja, hoever sta je in de zoekresultaten? Waarschijnlijk sta je niet bovenaan in de resultaten. Als dat zo was geweest dan had je waarschijnlijk al wat commissies verdient.

Check hoe hoog je daadwerkelijk staat

Je zoekt op wat termen in Google en wat blijkt? Je staat altijd op de eerste pagina van de zoekresultaten.

En toch heb je niet veel bezoekers. Hoe kan dit?

Het probleem kan zijn dat je in de maling wordt genomen door Google? Wat? Hè? Google houdt me toch niet voor de gek? Het is de beste zoekmachine!

Google is ontzettend slim en optimaliseert de zoekresultaten per gebruiker. De zoekresultaten die jij ziet, zijn zoekresultaten die Google speciaal voor jou heeft gevonden. Google wil er namelijk voor zorgen dat ze altijd de beste resultaten kunnen laten zien per gebruiker.

Omdat jij specifiek zoek naar termen van jouw website en jouw website al hebt bezocht, is de kans aanwezig dat Google denk dat jouw website voor jou relevant is.

En eigenlijk is dat ook zo. Het nadeel hiervan is dat jij niet goed kan zien, wat anderen zien. Dit betekent dat de zoekresultaten die jij ziet, niet de zoekresultaten zijn die anderen zien. De kans is dus aanwezig, dat jij bij de zoekresultaten van anderen pas op de 10e pagina van Google wordt weergegeven.

Hoe kom je er dan achter hoe hoog je daadwerkelijk rankt?

Je kunt hierachter komen door een SERP check te doen. Door gebruik te maken van Whatsmyserp kun je checken hoe hoog je website scoort op Google. Het werkt simpel.

  • Type jouw domeinnaam in bij ‘URL to check position’.
  • Selecteer ‘Nederland’
  • Vul daaronder de keywoorden in waarop je normaal zoekt in Google.
  • Druk op ‘Check all’

Nu moet je waarschijnlijk even wachten.  Na enige tijd krijg je te zien op welke positie je daadwerkelijk staat in Google. Sta je lager dan je had verwacht, dan verklaart dit waarom je niet zoveel bezoekers op je website hebt.

Doe dus regelmatig een SERP check om uit te zoeken hoe goed jij scoort in Google.

Hoger in Google

In de videotraining ‘Hoog scoren in Google’ heb je geleerd hoe je moet ranken in Google. Jacko heeft je in deze video echter maar een korte, maar zeer krachtige manier geleerd over hoe je in Google moet ranken.

Toch zijn er meer dingen die je kunt doen. Verdiep je daarom eens meer in SEO. In dit artikel van Yoast vind je veel meer informatie over WordPress SEO. Het is een flink artikel. Neem er dus eens de tijd voor om deze goed door te lezen. 

Heb je dit artikel inmiddels doorgelezen en bestudeerd, neem dan eens flink jouw website onder de loep. Je zult erachter komen dat je er nog veel meer aan kunt doen om ervoor te zorgen dat je hoger kunt scoren in Google.

Vind je het artikel van Yoast toch wat te lastig? Begin dan in elk geval met onderstaande tips. Door deze tips toe te passen zal je website sneller zijn en hierdoor beter ranken in Google.

Website optimalisatie

Een van de belangrijke onderdelen van SEO is de laadsnelheid van jouw website. Mensen houden er niet van om lang te moeten wachten, voordat een pagina geladen is. Ik denk dat je die frustratie zelf ook wel kent. Een website die er lang over doet om te laden klik je weg en heeft hierdoor dus minder bezoekers.

Zorg er dus voor dat jouw website snel laadt.

Er zijn een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je website sneller laadt. Maar voordat je begint met het optimaliseren van je website is het belangrijk om eerst te kijken waar je staat.

Meten is weten

Voordat je begint met het optimaliseren van je website is het raad ik je aan om eerst eens je website te meten.  Je kunt dit doen door gebruik te maken van deze websites:

Pingdom tools

GT Metrix

Google Pagespeed Insights

Vul simpelweg je domeinnaam in op de tools en druk op enter. De site zal de prestatie van jouw website meten en geeft je vervolgens feedback wat er beter kan.

LET OP: Je zult nooit een 100% goede score krijgen.

Zorg er in ieder geval voor dat je score acceptabel is en hoog scoort. Daarbij is ook niet elke speedtest hetzelfde. Zo scoort deze website zeer goed op GTMetrix, maar zeer slecht op Google Pagespeed.

Ik maak me hier niet al te druk om, omdat ik weet dat de site snel laadt. Ook vergelijk ik de site wel eens met andere site, om te zien hoe goed zij scoren.

Deze vergelijk zegt overigens niet alles. Grote website gebruiken vaak grotere, snellere servers, waardoor zij het zich kunnen permitteren om minder goed geoptimaliseerd te zijn.

TIP: Hier vind je een overzicht van deze tools. Sla deze op in je favorieten, zodat je hier altijd makkelijk toegang tot hebt.

Hosting

Wanneer je gebruik maakt van een slecht/goedkope/langzame hosting dan laadt je website langzaam (duh).

Is het per definitie zo dat goedkope hosting slecht en langzaam is? Nee, veel hosting is tegenwoordig goed te betalen en leveren kwalitatief snelle servers.

Toch kan het de moeite zijn om te kijken of jouw server wel voldoet. Het kan je ontzettend veel ellende besparen als je hiermee begint. Als je hosting niet goed is, zullen de volgende tips ook vaak niet goed werken.

Weet je niet wat je moet kiezen? Neostrada is een aanrader!

Afbeeldingen

Het kan zijn dat jij in jouw enthousiasme tijdens het bouwen van jouw website je voornamelijk hebt gefocust op het bouwen van je website en het creëren van content.

Mogelijk heb je per ongeluk een afbeelding gebruikt die nog ontzettend groot is. Misschien heb je je afbeeldingen niet eens geoptimaliseerd of überhaupt verkleind.

Controleer dit.

Hoe doe je dit?

  • Ga op de wordpress dashboard naar Media en klik op bibliotheek.
  • Klik op de afbeelding die je wilt controleren en bekijk hoe groot deze is.

Is deze groter dan 100kb?

Dan is het de moeite om deze te vervangen voor een kleinere/geoptimaliseerde versie. Optimaliseer het bestand met bijvoorbeeld Compressor of Picresize.

Met Photoshop of Photopea kun je ook afbeeldingen optimaliseren voor webgebruik. Sla deze afbeelding vervolgens op als je tevreden bent met de optimalisatie en opload deze opnieuw naar je website.

Vervang vervolgens de oude afbeelding op jouw website voor de nieuwe, geoptimaliseerde variant. Wanneer je afbeeldingen voorheen groter waren van 1mb, zal je dit vaak al direct merken bij de laadtijd van je website.

Doe dit vervolgens voor alle afbeeldingen op je website. Je site zal er een stuk sneller van worden.

In de video hieronder kun je zien hoe je afbeeldingen optimaliseert met Photoshop.

Maak gebruik van een plugin

Heb je geen tijd om alle afbeeldingen te gaan controleren of heb je hier gewoonweg geen zin in? Je kunt ook gebruik maken van WordPress plugins die dit automatisch voor je doen. Voorbeelden hiervan zijn WPsmush of Imagify.

Hoewel dit een makkelijkere optie is als het handmatig optimaliseren, heeft mijn voorkeur nog altijd om dit handmatig te doen. Op deze manier heb je meer controle over de kwaliteit van de afbeeldingen en de grootte daarvan.

Maar heb je tientallen, honderden of zelfs duizenden afbeeldingen, dan is deze optie altijd beter dan niks doen.

Plugins

WordPress plugins zijn ontzettend handig en geven je website vaak veel extra opties. Toch schuilt hier een gevaar in. Deze plugins nemen namelijk resources in van je website.

Hierdoor wordt je website trager en tegelijkertijd ook nog een vatbaarder voor hacks. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk plugins gebruikt. En de plugins die je wel gebruikt up-to-date houdt.

Snelheidplugins

Hoewel het minimaliseren van plugins ervoor zorgt dat de snelheid van je website omhooggaat, zijn er ook plugins beschikbaar die er juist voor zorgen dat je site sneller wordt.

Deze plugins zorgen ervoor dat de cache van jouw website wordt geoptimaliseerd. Caching is een belangrijk onderdeel van de snelheid van jouw WordPress website.

Het is een complexe technologie, maar deze zorgt eigenlijk maar voor één ding: zorgen dat je website sneller wordt. En hier zijn we het waarschijnlijk al over eens: de snelheid van je website is ontzettend belangrijk.

In dit artikel zal ik niet verder ingaan op de werking van Caching. Toch is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit goed gebeurt. Maak daarom gebruik van een Cache-plugin.

Neem deze stappen:

  • Maak een back-up van je website.

DISCLAIMER: Het gebruik maken van een cache plugin is op eigen risicoVerkeerd gebruik van een cache plugin kan ervoor zorgen dat je site niet meer goed werkt. Dit gebeurt vooral bij ondeskundig gebruik. Maak dus een backup je website voordat je hieraan begint of raadpleeg een deskundige die weet wat hij of zij doet. 

  • Meet van tevoren de snelheid van je website.
  • Kies een van de plugins en activeer deze.
  • Meet nog eens de snelheid van je website.

Populaire cache plugins zijn:

WP Fastest Cache

W3 Total Cache

WP-Optimize

WP Rocket

WP Super Cache.

Nawoord

Na het toepassen van bovenstaande Tips & Tricks zal je website, als het goed is, al stukken sneller moeten laden. Dit betekent natuurlijk niet dat je website vandaag of morgen al op nummer 1 staan op Google.

Blijf vooral doorgaan met het schrijven van waardevolle content. Zorg dat je gebruikers wat hebben aan je artikelen. Meer content is altijd beter, maar de kwaliteit van het artikel is net zo, al dan niet belangrijker.

Heb jij de Affiliate Marketing Revolutie nog niet? Klik dan hier om direct te beginnen.

Meer weten? Lees dan ook de Affiliate Marketing Revolutie Review.

Begin direct met geld verdienen!

Geef een reactie