Als jij dit leest dan wil jij waarschijnlijk ook leren hoe je online geld kunt verdienen met een blog. Je bent hiervoor op de juiste plek gearriveerd. In dit artikel ga ik je van A tot Z uitleggen hoe je geld kunt verdienen met het starten van een blog. 

Je kunt door te bloggen een full time salaris verdienen. Echter zul je ten eerste wel een blog moeten hebben. Je zult een blog moeten bouwen. Hoe sneller je start, hoe eerder je resultaten zult zien. Je zult al snel door hebben dat het starten van een blogwebsite helemaal niet zoveel werk is als dat je in de eerste instantie zou denken.

Dit is een complete handleiding over hoe je een blog bouwt. Zelfs als je dit nog nooit eerder hebt gedaan en zelfs zonder technische kennis.

In dit artikel zal ik je stap voor stap begeleiden over het bouwen van een WordPress website. Dit zal ik doen door middel van screenshots van een website die we in dit artikel compleet zullen bouwen.

Ja, in dit artikel ga ik een compleet blog bouwen waarmee ik daadwerkelijk geld zal gaan verdienen. En dit kun jij ook.

Het is een lang artikel geworden, dus ga er even goed voor zitten. Zet van tevoren een kopje thee of koffie en neem op je gemak dit artikel door. 

Heb je het artikel eenmaal doorgenomen? Dan is het tijd voor actie en begin met het bouwen van jouw eigen blog! Neem nogmaals het artikel door en voer alle stappen uit.

Beslisen waar jouw blog over gaat: Waar ligt jouw passie?

Het is belangrijk dat je blogt over iets waar jij over gepassioneerd bent. Op het moment dat je niet gepassioneerd bent over het onderwerp, zul je snel geen ideeën meer hebben waar je over moet gaan schrijven. Het is echter niet nodig dat dit jouw levenspassie is.

Ben jij bijvoorbeeld gepassioneerd gamer, maar is dit niet jouw levenspassie, dan is dit waarschijnlijk toch een goed onderwerp om over te gaan bloggen. Houdt jij van gadgets? Ook hiermee kun je waarschijnlijk prima geld verdienen.

Sta jij dagelijks in de sportschool? Ook dit is een onderwerp waar je prima geld mee kunt verdienen. Heb jij een hekel aan sporten en alles wat daarmee te maken heeft, dan is dit onderwerp waarschijnlijk niet voor jou weggelegd.

Een niche bedenken

Voordat je een verder gaat om je blog te gaan maken is het dus van belang om te bedenken waarover je eigenlijk wilt gaan bloggen. 

Wanneer jij eenmaal een onderwerp hebt bedacht, zoals bijvoorbeeld afvallen, dan is het belangrijk dit onderwerp af te bakenen door het kiezen van een niche.

Een niche is een afgebakend onderdeel van dat onderwerp. Afvallen kun je bijvoorbeeld op meerdere manieren doen. Je kunt dit doen door middel van een laag koolhydraten dieet zoals bijvoorbeeld het keto dieet, een hoog eiwit dieet, of door een oerdieet zoals paleo. Elk van deze afgebakende diëten zijn niches.

Voorbeeld blog website bouwen

In dit artikel ga ik een blog bouwen over honden en hier ook geld mee gaan (proberen te) verdienen. Ik kan natuurlijk kiezen voor honden in het algemeen, maar op deze site zal ik mij gaan richten op enkel bepaalde rassen. Deze rassen zijn mijn niche en niet meer.

Hoewel mijn leven niet draait om honden, heb ik zelf wel een hond en ben ik hier dagelijks mee bezig. Ik vind het belangrijk dat het goed gaat met mijn hond en heb dus ook interesse in honden. Voor mij is het dus geen enkel probleem hierover te gaan bloggen.

Zijn er mensen geïnteresseerd in dit onderwerp?

Wanneer jij hebt bedacht is het natuurlijk wel fijn om te weten of anderen dit ook zijn.

Heb jij bijvoorbeeld een passie voor het verzamelen van oude, plastic curver prullenbakken, dan is de kans klein (dit neem ik even aan, dit heb ik niet onderzocht. De kans is dus aanwezig dat ik er hier compleet naast zit) dat jij bezoekers gaat trekken waar jij vervolgens ook geld aan kunt verdienen.

In mijn geval weet ik, zelfs zonder hier onderzoek naar te hebben gedaan, dat hier markt voor is. In het geval dat je dat niet zeker weet, gebruik dan even Google Trends.

Ik heb zelf even gezocht naar de zoekterm ‘labrador’. Aan de zoekresultaten te zien wordt hier regelmatig op gezocht door mensen. Ik weet nu dat er gezocht wordt naar labrador en dat ik hier geld mee kan gaan verdienen.

Blog bouwen met WordPress

Nu je hebt bedacht waar jij over wilt gaan bloggen of nu je in ieder geval aan het denken bent gezet, wordt het tijd om bezig te gaan met het daadwerkelijk bouwen van een blog.

Om een blog te bouwen heb je natuurlijk veel kennis computerkennis nodig. Het is van belang om op zijn minst html, javascripts, python, css, ruby, css, en php te kennen. Hiermee gaan we je blog programmeren.

Nog steeds aan het lezen? Ik hoop van wel, want ik maak hier natuurlijk een grapje.

Geschrokken? Niet nodig. De stappen in deze handleiding zijn simpel en door iedereen uit te voeren.

Hoewel het natuurlijk mogelijk is om je website compleet zelf te gaan programmeren, gaan we dit niet doen in deze handleiding.

In deze handleiding gaan we gebruik maken van een content management systeem (CMS) genaamd WordPress. Ook de site waarop je dit artikel nu aan het lezen bent, draait op WordPress.

Het mooie aan WordPress is, is dat het compleet gratis is. Bovendien is WordPress zeer geavanceerd, zodat je hier alle kanten mee op kunt gaan. Zelfs Microsoft gebruikt WordPress om hun nieuws blog mee te runnen!

Ondanks dat WordPress zeer geavanceerd is, is het ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt hiermee een blog bouwen, zonder ook maar iets te programmeren. Ik zal je in dit artikel begeleiden in elke stap die je moet nemen om je blog online te zetten.

Een domeinnaam bedenken

Als je inmiddels een niche hebt bedacht, wordt het ook tijd om een domeinnaam te bedenken. Je doet er goed aan om je niche te gebruiken in je domeinnaam, dat ga ik zelf ook doen in mijn nieuwe hondenblog.

Omdat ik inmiddels een niche heb gekozen: Honden, kan ik verder met het bedenken van een domeinnaam. De domeinnaam die ik voor mijn blog heb bedacht is hondenboekjes.nl.

Domeinnaam + Hosting afsluiten

Nu ik een domeinnaam heb bedacht wordt het tijd deze ook te gaan afsluiten. Voor deze handleiding ga ik mijn website bouwen bij het hostingbedrijf Neostrada.

Neostrada biedt goede, snelle, stabiele verbindingen voor lage prijzen. Ik raad je aan om ook Neostrada te gaan gebruiken. Hier wordt het volgen van deze handleiding een stuk gemakkelijker van.

Je maakt het jezelf nog gemakkelijker door direct een account aan te maken, zodat je zelf mee kunt meekijken op Neostrada tijdens het bouwen van de blog website.

Klik hier om je direct te registreren!

Website opzetten bij Neostrada

Het eerst wat ik moet gaan doen is mijzelf registeren bij Neostrada.

Registreren is makkelijk, veel informatie hebben ze niet nodig.

Na het registreren van mijn account kan ik verder gaan met het aanvragen van mijn domeinnaam.

Domeinnaam kiezen

We gaan verder met het aanvragen van een domeinnaam en hosting, om vervolgens WordPress te gaan installeren. Ik ga er in deze handleiding vanuit dat je jezelf hebt geregistreerd bij Neostrada.

Heb je dat nog niet, doe dat dan eerst. Klik hier om je direct te registreren.

Het eerste dat je moet doen is je domeinnaam opgeven. Ik wil graag de domeinnaam hondenboekjes.nl, dus ik type hier ‘hondenboekjes’.

De kans is aanwezig dat deze domeinnaam al bezet is. In dat geval zal je een andere domeinnaam moeten gaan kiezen.

In mijn geval is mijn gekozen domeinnaam beschikbaar en dus kan ik direct verder met stap 2, het kiezen van een hostingpakket.

Hosting kiezen

Een domeinnaam is enkel de naam van jouw website. In mijn geval is dit hondenboekjes.nl Met alleen een domeinnaam zijn we er nog niet. We hebben ook hosting nodig, waarop we de website met WordPress kunnen gaan installeren.

Voor een blog is het goedkoopste pakket in principe al ruim voldoende. Mocht je blog in de toekomst erg succesvol worden, dan kun je later nog altijd upgraden naar een duurder pakket.

Ik mijn geval kies ik voor het goedkoopste pakket. De prijs is meteen voor een jaar en ik kan voor minder dan €36,- direct een tijd vooruit.

Na het aanvragen van de domeinnaam met hosting kom je op het betaalscherm terecht. Na betaling is alles aangevraagd en zal je in je e-mail box je gegevens ontvangen.

Hosting aanvragen geslaagd: Wachten op de bevestigingsmails

Na het aanvragen en betalen van je domeinnaam en hosting pakket kun je bijna aan de slag. Het aanmaken van je domeinnaam kan even duren en het koppelen van je domeinnaam meestal ook.

In de meeste gevallen krijg je je gegevens binnen een uurtje of twee. Is dit niet het geval houdt er dan rekening mee dat dit tot 24 uur kan duren. Is dit niet het geval neem dan even contact op met de klantenservice. En vergeet van tevoren niet om je spambox te checken.

Inloggen op Cpanel

Ik ga ervan uit dat je alle mails hebt ontvangen van Neostrada. In de mail ‘Betreft: Uw hostingaccount is aangemaakt’ vind je je inloggegevens.

Gebruik deze gegevens om in te loggen op je cPanel. De link naar je cPanel staat ook in deze mail.

Password wijzigen

Nu je bent ingelogd gaan we beginnen met het wijzigen van je wachtwoord. We willen namelijk voorkomen dat je website gehackt wordt.

Druk rechtsboven op je gebruikersnaam en klik vervolgens op Password & Security.

Vul hier je oude wachtwoord in en kies vervolgens een nieuw wachtwoord. Ik raad je aan gebruik te maken van de Password Generator die ingebouwd is, zodat je een veilig wachtwoord creëert.

WordPress installeren op je website

Het installeren van WordPress is tegenwoordig zeer simpel, omdat veel hosting bedrijven dit voor je hebben geautomatiseerd. Je hoeft dus geen bestanden handmatig te uploaden met een FTP-programma, maar slechts op een knop te drukken. Dat ga ik nu dus ook doen.

WordPress installeren

Scroll naar beneden in de cPanel en druk vervolgens op WordPress.

Je komt op dit scherm. Druk hier op ‘Install Now’.

Installatie instellingen

Na het klikken op de knop ‘Install now’ kom je op dit scherm met instellingen. Vul hier de gegevens in die rood zijn omlijnd in onderstaande afbeeldingen. Vergeet niet je admin username en password te noteren! Die heb je later nodig om in te loggen op je website.

Bij de geavanceerde instellingen heb je diverse opties. Je kunt de instelling zo instellen als ik heb gedaan hieronder, maar je er ook voor kiezen gebruik te maken van meer instellingen als je dat wilt.

Onderaan de pagina wordt gevraagd welk thema je wilt. Aangezien ik gebruik ga maken van een ander thema klik ik hier niks aan en druk ik op installeren. Je zult even een minuutje of twee moeten wachten. Daarna is WordPress volledig geïnstalleerd. Een kind kan de was doen.

Basis instellingen

Gefeliciteerd! Je blog is gebouwd en je website staat online. Nu gaan we verder met het instellen van een aantal instellingen.

Algemene instellingen

Tijdens het installeren van WordPress heb je de sitetitel en ondertitel al ingesteld. Heb je je bedacht en wil je dit aanpassen, ga dan naar instellingen en naar algemeen. Verander je sitetitel, onderdeel en eventueel nog andere instellingen.

Leesinstellingen

Om ervoor te zorgen dat zoekmachines zoals Google je kunnen vinden, is het van belang dat dit goed staat ingesteld op je website. Ga naar instellingen en naar lezen. Controleer of de zoekmachine zichtbaarheid goed staat ingesteld. Zorg dat het vinkje op ‘zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren’ uit staat.

Permalink instellingen

Het volgende wat we gaan doen is het instellen van permalinks. We willen namelijk dat de permalinks dezelfde naam dragen als je blogposts. Ga naar instellingen en naar permalinks. Kies hier voor berichtnaam en sla de wijzigingen op.

Discussie instellingen

In de discussie instellingen zijn er nog een aantal instellingen die je eventueel kan wijzigen. Ik heb mijn instellingen staan zoals op onderstaande afbeelding.

WordPress thema’s

WordPress heeft letterlijk duizenden thema’s die je kunt gebruiken op je website. Veel van deze thema’s zijn betaald en kosten dus geld. Om een blog te gebruiken om geld te verdienen kun je investeren in een mooi WordPress thema en hiervoor betalen.

Dit is echter niet nodig, want ook de gratis thema’s bieden tal van mogelijkheden. In deze handleiding zal ik dan ook gebruik maken van een gratis WordPress theme, namelijk Generatepress.

Ik ben er zelf een voorstander van om in het begin van je blogcarrière nog niet teveel bezig te zijn met het design van je website, maar vooral van het creëren van waardevolle content.

Generatepress is een van de lichtste en daarom snelste WordPress thema’s die er bestaat. Door dit thema te kiezen zorg je ervoor dat je website ontzettend snel laadt. Mensen houden van snelle websites en Google ook.En waarschijnlijk weet je hier zelf ook alles vanaf.

Denk eens na: Hoe vaak heb je zelf wel niet een website weg geklikt die te traag was? Door gebruik te maken van Generatepress krijg je dus een gigasnelle website die snel laad en er ook nog eens mooi uitziet.

Maar wil jij graag een ander thema? Ik zou zeggen, ga je gang. Ik houd je niet tegen. De keuze is volledig aan jou. Voor het blog in deze handleiding gebruik ik in ieder geval het WordPress thema Generatepress.

WordPress thema installeren

Om een WordPress thema te installeren gaan we naar weergave en naar Thema’s.

We drukken op Nieuwe toevoegen.

En we zoeken rechtsboven naar Generatepress, of je kies een ander thema. Daarna druk je op Install. Het thema zal installeren. Na het installeren druk je op Activeren en je thema staat ingesteld.

Thema instellen

Het instellen van het thema ga ik in deze handleiding niet verder toelichten. Dit artikel zal vooral gaan over de basis van het opzetten van je blog.

Ten slotte is niet ieder thema hetzelfde en heeft elk thema andere instellingen. Ik heb gekozen voor Generatepress, omdat dit naar mijn mening een goed en snel WordPress thema is waar bovendien ook veel over te vinden is op.

Wees niet bang dingen fout te doen en probeer het gewoon allemaal even uit. In het geval van Generatepress zal je op bijvoorbeeld YouTube talloze filmpjes kunnen vinden. Vergeet ook niet dat je naslag kunt bekijken op de site van Generatepress

Plug-ins

Naast thema’s biedt WordPress ook nog eens duizenden plug-ins. Met plug-ins kun je je site uitbreiden met opties. In deze handleiding ga ik hier niet verder op in.

Hierover zal ik in de toekomst nog wel diverse andere blogs plaatsen. Voor nu het installeren van plug-ins nog niet van belang. In deze handleiding ligt de focus op het maken van het blog en waar je geld mee kunt gaan verdienen.

Blog berichten maken

Om een blog bericht aan te maken ga je bovenaan je website naar nieuw en dan klik je op bericht. Je bericht wordt direct aangemaakt en je kunt direct beginnen met schrijven.

Schrijven van blogs

In het begin zal je merken dat het nogal lastig kan zijn om te starten met het schrijven van blogs. Wat van belang is tijdens het schrijven van blogs is dat de content waardevol is voor jouw lezers. Is jouw content waardevolle dan zullen mensen dit ook daadwerkelijk gaan lezen.

Waardevolle content

Hoe kom je er nou achter wat waardevol is voor jou lezers? Het antwoord hierop is redelijk makkelijk te achterhalen. Denk vanuit de lezer en vraag jezelf af met welk probleem zij zitten.

In het geval van honden verplaats ik mij in de handen van een (nieuwe) hondeneigenaar. Als je net een hond hebt genomen, zul je dingen moeten leren over je hond. Bijvoorbeeld:

 • Hoe vaak moet ik mijn hond uitlaten?
 • Hoe krijg ik mijn hond zindelijk?
 • Wat moet ik mijn hond te eten geven?
 • Wat mag mijn hond niet eten?
 • Wat is giftig voor honden?
 • Waarom luistert mijn hond niet?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond luistert?
 • Hoe zorg ik dat mijn hond geen spullen kapot bijt?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond niet blaft?
 • Waarom blaft mijn hond?
 • Etcetera, etcetera.

Door al deze vragen te beantwoorden help je je lezer met het oplossen van zijn of haar probleem.

Hoe lang moet je blog zijn?

De standaard advies is om blogs te schrijven van 1000 worden of meer. Hoewel dit antwoord niet fout is, zit er toch meer achter dan slechts een blog schrijven van 1000 worden of meer.

De standaard regel voor de lengte van een blog is inderdaad: Meer = beter. Toch betekent dit niet dat dit het enige is wat nodig is om relevant te zijn.

Wat het belangrijkste is, is dit:

Zorg ervoor dat je je lezer voorziet in zijn behoeften.

Meer informatie, betekent vaak dat je je lezer meer geeft waar hij of zij wat aan heeft. Dus meer informatie niet de gouden standaard. Meer kwaliteit is het belangrijkste. Tel deze twee bij mekaar op, dan krijg je:

Meer kwaliteit = De beste bloglengte

Vind je dit alsnog te vaag, houdt je dan aan deze regels:

 • Schrijf artikelen van minstens 1000 woorden
 • Artikelen van 2000 woorden doen het vaak beter in de resultaten van Google
 • Valt er veel te vertellen? Blogs van 3000-4000 woorden doen het vaak nog beter
 • Blogs van 10.000 woorden zijn een mogelijkheid. Schrijf deze blogs bij uitzondering en alleen over onderwerpen die in het bijzonder belangrijk zijn voor jou niche.

Hoe vaak moet je bloggen?

Deze vraag hangt af van een aantal factoren. Ten eerst, hoe vaak kun je bloggen?

Dagelijks bloggen is natuurlijk het beste. Hele grote blogs posten zelfs meerdere blogposts per dag.

Je moet jezelf afvragen, hoeveel content kun jij per week schrijven, zonder dat de kwaliteit omlaag gaat.

Er zijn blogs die dagelijks bloggen en veel verkeer ontvangen, maar ook blogs die veel posten en niet veel verkeer ontvangen. Er zijn ook blogs die weinig posten en veel bezoekers hebben.

De kwaliteit en waarde van jou artikelen zijn dus van groot belang.

Mijn antwoord en advies zou dan ook zijn: Blog zoveel mogelijk goede kwaliteit artikelen, waar je bezoekers wat aan hebben.

bloggen-uitbesteden

Blogs uitbesteden

Het kan zijn dat je geld wilt verdienen met bloggen, maar eigenlijk helemaal niet goed bent in het schrijven van goede blogpost.

En misschien ben je daar wel goed in, maar heb je daar helemaal geen zin in of gewoon simpelweg geen tijd voor.

Dit is voor mij ook geval bij hondenboekjes.nl.

Daarom heb ik al mijn teksten laten schrijven door freelance tekstschrijvers op Fiverr.com. Fiverr is een website waar je gemakkelijk in contact kunt komen met freelancers.

Wil je je blogposts uitbesteden, kijk dan eens op Fiverr.

Op de Tools pagina vind je nog meer websites waar je je teksten kun laten schrijven.

SEO

SEO oftewel search engine optimization staat voor zoekmachineoptimalisatie. Het betekent in het kort dat jouw artikelen zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Je verdiepen in SEO is redelijk belangrijk, omdat je ervoor wilt zorgen dat jij een hoge positie verwerft in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat het hier gaat om Optimalisatie. Optimaliseren betekend dat je iets gaat verbeteren tot zijn beste toestand.

Het gaat hier dus om het verbeteren van jouw teksten. Je kunt natuurlijk pas bezig met het verbeteren van jouw teksten, als je eenmaal teksten hebt.

Mijn advies is dan ook om je in het begin vooral te focussen op teksten die zeer gericht zijn op de problemen van je lezers. Probeer met je teksten de lezers te helpen hun probleem op te lossen.

Wanneer je je teksten eenmaal hebt geschreven kun je gaan kijken hoe je deze teksten optimaliseert voor zoekmachines.

SEO doe je onder andere door:

 • Je artikel aantrekkelijk maken om te zien, door het toevoegen van afbeeldingen en opmaak;
 • Afbeeldingen te optimaliseren voor snelle laadtijden.
 • De opmaak van je teksten optimaliseren door het toevoegen van kopteksten, witruimtes.
 • Je tekst optimaliseren om door zoekmachines geïndexeerd te kunnen worden.
 • Waardevolle hyperlinks toe te voegen aan je artikelen
 • Titel, url en beschrijving te optimaliseren
SEO

Het toepassen van SEO is een belangrijk onderdeel van je zoeknaarheid en dus je succes. Toch is je content het allerbelangrijkste onderdeel. Zonder content valt er überhaupt helemaal niks te vinden en ben je dus niet belangrijk voor je lezer.

Focus je dus in het begin op het schrijven van waardevolle content. Heb je eenmaal aardig wat content gecreëerd, dan wordt het pas tijd om dit te optimaliseren voor zoekmachines.

Je passie volgen

In het begin van dit artikel heb ik hier al eerder over geschreven. Het volgen van jou passie is belangrijk, omdat je met plezier wilt kunnen bloggen over te onderwerpen.

Maar passie is niet het belangrijkste. Wanneer jij gaat schrijven over dezelfde problemen of vragen als jou lezers, dan ben je veel gemotiveerder om dit probleem op te lossen.

Heb je het probleem eenmaal opgelost, dan heb je hier in de eerste plaats zelf wat aan. Daarna kun je de oplossing delen met je publiek.

Wanneer jij op zoek gaat naar het oplossen van een probleem van een ander, maar waar jijzelf nooit mee te maken gaat krijgen, dan zal je al snel merken dat je niet oplossingsgericht te werk gaat.

Je hebt geen persoonlijke ervaring met het probleem en het probleem interesseert je eigenlijk ook niet, omdat je enkel en alleen bezig bent met het verdienen van geld.

Je zal snel motivatie verliezen in het onderwerp en met veel moeite research en schrijfwerk verrichten om jouw lezer te helpen.

Voorbeeld #1

Je bent een 20-jarige man en besluit een blog op te gaan richten. Je wilt snel geld verdienen en ziet dat er veel geld te verdienen valt op producten voor vrouwen in de overgang. Je bouwt een website met bovenstaande uitleg en hebt in een avondje je blog gebouwd.

Nu wordt het tijd om content te gaan schrijven. Het probleem is dat jij helemaal geen enkele ervaring hebt de problemen die een vrouw in de overgang ondergaat. Je weet niet waar ze last van hebben en al helemaal niet hoe je ze kunt gaan helpen.

Je zult nu research moeten doen om erachter te komen wat deze problemen zijn die deze vrouwen ondergaan en daarna te weten moeten komen hoe je deze vrouwen kunt helpen. Je zult hier daarna continu artikelen over moeten blijven schrijven, zodat je deze doelgroep kan helpen.

In het begin lukt het je waarschijnlijk om deze research, met pijn en moeite, uit te voeren. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om je tijd hierin te steken, aangezien je deze problemen zelf niet hebt en zelf ook nooit persoonlijk zult hebben. Je bent nu eenmaal een man en zult dus zelf niet in de overgang gaan.

De kans dat jij stopt met bloggen over dit onderwerp is, en dan had je zelf waarschijnlijk ook al bedacht, dus zeer groot. De meeste 20-jarige mannen besteden deze tijd namelijk liever anders, zoals door het spelen van videogames of door naar de sportschool te gaan.

Voorbeeld #2

Stel je nu eens voor dat je een 20-jarig man bent en een passie hebt voor de sportschool. Je komt hier inmiddels al 5 jaar en hebt veel moeite gehad met het aanzetten van spiermassa en hebt sinds je klein bent moeite gehad om aan te komen. Sinds een jaartje ben je erachter gekomen dat je een aantal dingen gigantisch verkeerd deed. Je at de verkeerde voeding, nam veel te weinig rust en trainde eigenlijk teveel.

Je besluit om een blog te bouwen en jouw ervaring en jouw problemen te gaan delen met anderen. Andere mensen die met hetzelfde probleem rondlopen en de oplossing nog niet hebben gevonden. Door deze oplossing met hen te delen, geef je hen waardevolle informatie.

Door het kiezen van het juiste onderwerp waar jij passie voor hebt, in dit geval spiermassa kweken als iemand die moeilijk aankomt, heb je een niche waar jij al veel van weet. Je hebt zelf het probleem gehad, de research gedaan, en het probleem opgelost.

Het schrijven van artikelen over deze problemen zal je een stuk makkelijk afgaan en zal je waarschijnlijk met plezier doen. Het volgen van je passie is dus belangrijk, maar niet cruciaal.

Doe andere na

Om succesvol te worden in het online geld verdienen is het fijn om te weten hoe je succesvol wordt. Het advies dat ik je kan geven is om naar anderen te kijken die het al is gelukt en te doen wat zij ook doen.

Zij werken op een bepaalde manier, een manier die jij gewoon kunt nadoen. Als het voor hen werkt, waarom zou het dan niet voor jou werken?

Let hier wel op:

Ga ze niet letterlijk kopiëren

Je inspiratie zoeken bij anderen is geen probleem. Exact kopiëren is dat natuurlijk wel. Laat je dus inspireren door anderen, kijk wat zij doen en vind jou eigen weg!

Hoe je meer lezers krijgt

Meer lezers krijg je door meer oplossingen en door de beste oplossingen. Heb jij een oplossing gevonden voor een probleem die anderen ook hebben en jij hebt de beste oplossing van iedereen, dan zal je meer lezers krijgen.

Nu zal je al snel denken, de kans dat ik de beste oplossing van iedereen heb, is niet groot. Er zijn immers ontzettend veel mensen die ditzelfde probleem hebben gehad en er zijn waarschijnlijk ook betere oplossingen dan die van jou.

Heeft het geven van jou oplossing dan wel zin? Het antwoord hierop is volop: JA!

Natuurlijk zijn er altijd betere oplossingen. Het mooie is dat deze oplossingen bestaan, maar niet zijn beschreven in een artikel. Staat deze oplossing niet in een artikel, dan is deze ook niet relevant.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, en er zijn dus ook meer oplossingen voor een probleem. Door jouw probleem en oplossing online te delen, is de kans groot dat je iemand tussen zit die profijt heeft van jouw oplossing.

Wees dus niet bang voor concurrentie en doe gewoon je best om jouw lezers zo goed mogelijk te helpen met het oplossen van hun problemen.

Geld verdienen met je blog

Je bent een blog begonnen om diverse redenen. Geld verdienen met je blog kan een van die redenen zijn. Het delen van je passie kan een andere reden zijn. Het delen van jou ervaringen en oplossing kan ook een reden zijn.

Wanneer jij jouw blog puur hebt gemaakt voor je plezier en om anderen te helpen en hier niks aan wilt verdienen, dan is enkel het plaatsen van nieuwe blogberichten voldoende.

Wil jij echter geld verdienen met je blog, dan zal je jouw blog uit moeten breiden met verdienmodellen. Ik zal de drie meest gebruikte verdienmodellen met je doornemen.

Advertenties

Advertenties plaatsen is een veelgebruik verdienmodel voor website. Het mooie van advertenties plaatsen, is dat je hier zelf eigenlijk niet veel voor hoeft te doen.

Maak simpelweg een account aan op Google adsense en je kunt door middel van een stukje code advertenties laten weergeven op jouw website.

Elke persoon die vervolgens op een van deze advertenties op jouw website klikt, levert je geld op.

Je zult jezelf afvragen: Hoeveel levert dit op?

Dit hangt puur af van de markt waar jij je in bevindt en de advertenties die door deze markt bepaalt worden weergegeven.

Een advertentie voor een laaggeprijsd product, zoals bijvoorbeeld schoenen of een boek zal veel minder opleveren dan een advertentie die hypotheken, makelaar of bank laat zien.

Gemiddeld gezien kun je zo’n drie euro verwachten per 1000 bezoekers op je website. Dit lijkt weinig, maar naarmate jou site groeit, groeit dit inkomen dus mee! Zonder hier nog wat aan te hoeven doen. Heerlijk toch?

Affiliate marketing

Affiliate marketing is het verdienmodel wat ik ook heb gebruikt op mijn hondenwebsite hondenboekjes.nl

Affiliate marketing heeft veel voordelen, omdat je enkel een product van een ander hoeft te promoten. Indien er dan een verkoop plaatsvind, dan krijg jij een deel van de opbrengst.

Het mooie hieraan is dat je zelf dus niet bezig hoeft te zijn met het maken van de producten en de klantenservice die hierbij komt kijken.

Een nadeel is dat je afhankelijk bent van het product van een ander en dus ook van de service die zij verstrekken.

Verkoop producten

Het verkopen van producten is een goede manier om geld te verdienen met jouw website. Je kunt kiezen voor fysieke producten of voor digitale producten.

Fysieke producten

Het verkopen van fysieke producten is een van de meeste voorkomende verdienmodellen die er bestaat. Elke ‘echte’ winkel verkoopt fysieke producten.

In het geval van hondenboekjes.nl zou ik er op termijn voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld ook hondenaccessoires te gaan verkopen.

Denk aan halsbanden, manden, benches, maar ook bijvoorbeeld voer en snacks.

Het voordeel van fysieke producten is dat er altijd vraag naar is.

Het grootste nadeel is dat er veel logistiek bij komt kijken.

Digitale producten

Het verkopen van digitale producten is tegenwoordig een ontzettend grote groeiende markt.

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn bijvoorbeeld producten zoals e-books, videocursussen en audiomateriaal. Maar ook bijvoorbeeld software.

Het mooie van het verkopen van digitale producten is dat je deze eenmalig produceert en daarna oneindig kunt verkopen.

Welk verdienmodel is het beste?

Het antwoord hierop is afhankelijk van hoe jouw website in elkaar zit en waar jou focus ligt.

Mijn antwoord zou zijn, op de lange termijn, waarom niet allemaal?

Je kunt prima advertenties op je website hebben, tegelijkertijd Affiliate marketing toepassen en ook je eigen producten verkopen.

Nawoord

Wanneer je geld wilt gaan verdienen door het bouwen van een blog dan is het belangrijkste advies dat ik je kan geven om hier zo snel mogelijk mee te starten.

Je kunt urenlang research gaan doen om het perfecte blog te starten, echter de realiteit is dat het bouwen van een blog een lange termijn project is.

Je zult problemen tegenkomen en deze moeten oplossen. Laat je hier niet door tegenhouden.

Start zo snel mogelijk met je blog, begin gewoon en doorloop deze trial & error fase.

En nog een laatste advies: Zet door en geef niet op. De doorzetter wint.

Opmerkingen over dit artikel?

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. In dit artikel heb ik geprobeerd zo duidelijk mogelijk alle stappen door te nemen die nodig zijn om geld te verdienen met een blog.

Natuurlijk zal er altijd ruimte zijn voor verbetering. Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen, dan hoor ik dit graag. Laat deze achter in de opmerkingen en ik zal je zo snel mogelijk proberen te antwoorden en/of het artikel aanpassen.

P.S. Op deze pagina vind je veel handige Tools die onmisbaar zijn. Sla deze op in je favorieten, zodat je deze altijd bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt!

Geef een reactie