In dit artikel lees je welke affiliate netwerken er zijn in Nederland. Affiliate netwerken zijn een cruciale factor voor affiliate marketing, omdat affiliate marketing niet kan bestaan zonder deze netwerken. 

Het affiliate netwerk regelt namelijk het aantrekken van adverteerders, de benodigde software en hulpmiddelen die jij kan gebruiken als affiliate om geld te verdienen. Zijn zorgen ervoor dat ze bijhouden wie erop een link heeft geklikt en wie hiervoor beloond wordt.

Op Tools vind je al deze affiliate netwerken in een handig overzicht. Sla deze pagina op, zodat je deze, en nog meer andere handige tools, altijd binnen handbereik hebt.

Paypro

Paypro is een affiliate netwerk die zich voornamelijk richt op digitale producten, zoals online cursussen, e-books en software. Het mooie van Paypro is dat de producten zeer hoge commissies hebben, tot enkele honderden euro’s per product.

Ook werkt paypro zeer gebruiksvriendelijk en zijn ze voor de beginnende affiliate marketeer een goed startpunt om mee te beginnen.

Daisycon

Daisycon is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Het fijne van Daisycon is dat zij je ook veel tools geven waar je gebruik van kunt maken om geld te verdienen.

Denk aan tools om te gebruiken voor energie en telecom vergelijkers. Gebruik maken van Daisycon als affiliate netwerk is daarom zeer verstandig als online ondernemer.

Tradetracker

Tradetracker is ook een ontzettend groot affiliate netwerk. Ze bieden soortgelijke producten aan als daisycon is ook dit netwerk is onmisbaar als affiliate marketeer.

Bol.com

Bol.com is een van de grootste webwinkel van Nederland. Iedereen kent het wel. Bolllll,bol bol bol bol bol bol punt com heeft ook een affiliate netwerk. Je kunt de producten op bol.com dus ook promoten. 

Het nadeel van bol.com is dat de commissie procentueel laag is. Ondanks dat is het toch te moeite om producten van bol.com te promoten, want de commissie die je ontvangt is over de gehele inhoud van een winkelwagen van een klant.

Promoot jij dus boeken en besluit deze persoon dat boek te kopen, maar tegelijkertijd ook een televisie van 1000 euro aan te schaffen, dan krijgt jij ook een commissie over deze 1000 euro.

Wehkamp

Net als bol.com is wehkamp een van de grootste en bekendste Nederlandse webwinkels. En net als bol.com heeft de wehkamp een affiliate programma. Je kunt deze producten dus ook promoten en hier vervolgens commissies aanverdienen

Tradedoubler

Tradedoubler is ook een grote speler in Nederland. De producten die je op tracedouble vind zijn vooral van grote bedrijven. Denk aan de ING, Microsoft, Vistaprint, en ook vliegmaatschappijen.

Awin

Awin is waarschijnlijk het grootste affiliate netwerk van Nederland. Awin heeft inmiddels ook veel andere affiliate netwerken overgenomen en dit zal in de toekomst waarschijnlijk nog wel eens vaker gebeuren.

Awin heeft meer dan 211.000 adverteerders op hun netwerk, dus de kans dat er wat tussen zit voor jou is staat eigenlijk al vast.

Amazon

Een redelijk nieuwe speler op de Nederlandse markt is Amazon. Amazon is pas sinds kort actief op de Nederlandse markt. Amazon is een ontzettend groot bedrijf en zal in de toekomst steeds meer aanwezig worden bij het Nederlandse publiek. 

Ook Amazon heeft een affiliate netwerk waar jij van kan profiteren en geld mee kunt verdienen. 

Geef een reactie