De meeste ouders vertellen hun kind: ‘Je kunt in je leven alles worden wat je maar wilt’.

Maar is dit eigenlijk wel zo?

Wanneer je eenmaal volwassen bent, ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat dit helemaal niet zo is.

In ieder geval niet als je astronaut, superster, profvoetballer of superman wilde worden. Toch zit er wel degelijk waarheid in hetgeen je ouders je vertelde.

Realistisch blijven

Hoewel astronaut, superster, profvoetballer of superman natuurlijk wel een optie zijn is dit helaas niet voor iedereen weggelegd. Helaas heeft niet iedereen de aanleg, talent of connecties om deze beroepen te gaan uitvoeren.

Of je moet toevallig op Krypton zijn geboren, dan is kans om superman/vrouw te worden nog aanwezig. Maar even terug naar de realiteit. Je hebt in de meeste gevallen wel gewoon een keuze. Als jij eenmaal een keuze maakt, en hiervoor gaat, dan zal je je doel hoogstwaarschijnlijk bereiken.

Even een paar voorbeelden:

Wil je schilder worden, dan volg je een opleiding tot schilder en dan ben je een paar jaar later waarschijnlijk schilder. Wil je bakker worden? Volg de opleiding tot bakker en je wordt bakker. Wil je advocaat worden? Dan ga je rechten studeren en dan ben je een paar jaar later hoogstwaarschijnlijk advocaat.

Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Taxichauffeur? Stucadoor? Schoonmaker? Verkoopmedewerker? Kapper? Nagelstyliste? Sportleraar?

You get the point. Volg de opleiding, solliciteer en je zult worden wat je hebt gekozen

Maak de keuze en voer deze uit

Wil jij daadwerkelijk vrachtwagenchauffeur worden? Dan zal je de daadwerkelijke stappen daarvoor moeten gaan ondernemen.

Je zult een opleiding moeten gaan zoeken. Je zult een opleiding moeten volgen. Je zult een medische keuring moeten ondergaan. Je zult een groot rijbewijs moeten halen. Een vrachtwagenchauffeur worden doe je niet zomaar. Hier gaat tijd en werk aan vooraf. 

Het zal waarschijnlijk jaren duren voordat je daadwerkelijk vrachtwagenchauffeur bent. Hetzelfde geldt eigenlijk voor elk ander beroep. Wil je advocaat worden? Sportleraar? Kapper? Maak een plan, voer deze uit en je zult over een paar jaar dit beroep uitoefenen.

Online geld verdienen is een keuze

Wanneer je denk aan bovenstaande beroepen, dan zal je waarschijnlijk niet snel denken dat dit onmogelijk is. Sterker nog, het klinkt waarschijnlijk allemaal heel logisch.

Is het dan gek om te beseffen dat online geld verdienen eenzelfde soort keuze is?

Wanneer mensen denken aan online geld verdienen, dan moet het vaak ineens heel erg snel. Dit is gek, vind je ook niet? Je wilt vrachtwagenchauffeur, advocaat of kapper worden en dit kost een paar jaar en dat is ok. 

Maar wanneer mensen denken aan online geld verdienen, dan moet het ineens een magic pill zijn en dien je direct binnen te lopen. Online geld verdienen heeft hierdoor voor sommige mensen daarom ook een soort van ‘get rich quick’ reputatie gekregen.

Ook zijn er veel mensen die vinden dat online geld verdienen niet kan of raar is. Maar waarom zou dit niet kunnen of vreemd zijn? Het antwoord hierop is: Dat is het helemaal niet. Online geld verdienen is niet gek en ook gewoon haalbaar.

En het werkt op dezelfde manier als wanneer je een andere beroepskeuze maakt.

Maak de keuze en voer deze uit.

Realiseer dat je hetzelfde traject afgaat als wanneer je een beroepskeuze kiest.

Je zult een opleiding moeten volgen. Je zult stappen moeten zetten. Je zult werk moeten verzetten. Er zal tijd verstrijken, voordat het lukt. Het gaat waarschijnlijk jaren duren.

Maar het resultaat blijft hetzelfde. Als jij ervoor kiest om online geld te gaan verdienen, zal jij uiteindelijk gewoon online geld verdienen.

De keuze is aan jou

De keuze om online geld te verdienen is dus jouw keuze.

Kies jij ervoor om bakker te worden, dan wordt je bakker. Kies jij ervoor om online geld te verdienen, dan ga je online geld verdienen.

Maak de keuze en voer deze uit.

Kies je er niet voor om online geld te verdienen? Neem je niet te stappen die ervoor nodig zijn om online geld te verdienen? Begin jij niet met informatie verzamelen om dit te leren? En ga je dit vervolgens niet uitvoeren? Dan gebeurt dit ook niet. Zo simpel is het.

Geef een reactie